Formål og indsatser

Denne indsats vedrører interne kommunale indsatser i institutionskøkkener, hvor de enkelte fag-afdelinger tager initiativ til pilotprojekter efter eget valg, hvorefter de bedste erfaringer rulles ud til hele kommunen. Fødevarekoordinatoren vil se på mulighederne for styrket koordinering mellem fagafdelingerne og kortlægning af eksisterende tiltag i forvaltningerne

Handleplan for Fødevarer

Med fokus på klimavenlige og lokale fødevarer samt god mad- og måltidskultur, skal Handleplan for Fødevarer være med til at sætte et positivt aftryk på borgernes livskvalitet og bidrage til, at Sønderborg når målet om at være CO2 neutral i 2029.

 

Handleplanens mission er at øge efterspørgslen og anven-delsen af klimavenlige og lokale fødevarer, og sikre det gode liv i Sønderborg kommune. Handleplanen er lavet ud fra evalue-ringer og drøftelser i udvalget for Land­distrikter, Natur og Fødevarer, samt erfaringer fra projekter, workshops og tiltag, der binder ind i den tidligere ’Fødevarestrategi 2016-2029’ som denne handleplan erstatter. Indsatserne i handleplanen vil blive fulgt op med projektbeskrivelser på helt konkrete handlinger, og status og resultater vil løbende blive afrappor­teret.

Gril ved stranden _0045
IMG_3135

Institutionskøkkener

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Fødevarenetværk: Made in Sønderborg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Rapsmark_0105
Lokale vare fra Sønderborg og omegen_0276

Torvedag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Et måltid til 40.000 personer

Landdistriktsudvalget og Sekretariat for landdistrikter fokuserede på lokale fødevarer som løftestang for skabelse af merværdi i flere led i landdistrikterne. Dén første opgave blev at bespise ca. 40.000 spejdere med et måltid mad ved SL2017.

Pigespejderne Laura Sønderballe, 15 (mf.) og Emilie Christensen, 16 (tv.), begge fra Esbjerg,  med dagens høst af frisk persille til Snysk på Spejdernes Lejr 2017. Foto: Lasse Stissing Jensen