Du kan stadig nå at teste en elbil

Hele 30 familier har indtil nu været med til at teste en elbil. Og du kan blive en af de næste 10 familier. Du skal blot tilmelde dig på www.testenelbil.dk senest den 1. januar.

 

Er du blandt de heldige, får du i tre måneder fornøjelsen af at trille rundt i en lydløs og fræk lille sag, der vækker opsigt overalt, hvor den kommer frem. Sønderborgs testpiloter i det landsdækkende forskningsprojekt ”testenelbil.dk”, har på 6 måneder kørt mere end 1,5 gange rundt om jorden, og sparet miljøet for ca. 3,2 ton CO2 ved at tage elbilen frem for deres egne biler. Den 4. ud af i alt 8 forsøgsrunder går i gang til februar. Over 1000 Sønderborgere har tilmeldt sig som testkørere, men flere borgere kan nå at komme med i puljen, inden de 10 næste testkørere skal vælges i Sønderborg-området.

 

Samlet set får i alt 80 familier i Sønderborg mulighed for at sætte sig bag rattene i bilerne i løbet af de 2 år, projektet kører i kommunen. De borgere, som allerede har ansøgt, er med i puljen hele vejen igennem forsøget og behøver ikke søge igen.


Livet som elbilist

Testpiloterne og deres familier får stillet elbilen til rådighed i tre måneder. Bilen skal indgå i familiens daglige gøremål, for at undersøge hvordan elbilen passer ind i danskernes hverdag. Til gengæld skal familien lade sin kørsel registrere, og løbende dele ud af deres erfaringer som el-bilister via en blog. Det er omkostningsfrit at låne elbilen. Man betaler kun for den strøm, bilen lades op med. Og da en elbil kun bruger for ca. 30 øre pr. kilometer, er det en begrænset omkostning.


Borgmester Aase Nyegaard kan tale med om livet som elbilist. Sønderborg Kommune har en elbil af samme slags som testpiloternes, og den deles af borgmesteren og de 30 andre medlemmer af byrådet i Sønderborg Kommune. Aase Nyegaard er mere end begejstret for den lille frække elbil:


– Jeg har fået mange nye venner efter at jeg er blevet elbilist. Alle skal lige hen og kigge, mærke og sparke dæk, når jeg parkerer et eller andet sted i kommunen. Den vækker virkelig opsigt. Og så er den fremragende til bykørsel. Den er lynhurtigt oppe i fart og meget let at køre. Jeg kan kun anbefale, at man forsøger sig som testpilot, siger Aase Nyegaard.


Bag projekt ”testenelbil.dk” står elbiloperatøren ChoosEV A/S, der er ejet af energiselskaberne SE, SEAS-NVE og biludlejningsfirmaet Sixt Danmark. ”Testenelbil.dk” er Europas største elbil-projekt, som

er støttet af partnere i erhvervslivet, samt Trafikstyrelsen og Energistyrelsen, som alle samarbejder om at blive klogere på elbilens placering i det danske samfund. Lokalt støttes ”testenelbil” af Kreditbanken, ProjectZero, Landdistriktsudvalget samt Bitten og Mads Clausens Fond.

 

For yderligere information eller spørgsmål kontakt

Lene Sternsdorf, Klimasekretariatet Sønderborg Kommune, tlf. 8872 6636

Tina Houlberg, projektkoordinator ChoosEV, tlf. 5219 0843