Gendarmstien optaget i et fint europæisk selskab

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAGendarmstien har igennem det sidste års tid gennemgået et omfattende serviceeftersyn og har samtidig fået et kvalitetsløft, der har resulteret i, at den nu kan optages på listen over ”Lead Quality Trails – Best og Europe”, der er en liste over de bedste vandreoplevelser i Europa. 

For at kunne opnå det europæiske kvalitetsstempel er der en række krav, der skal være opfyldt. Kravene er opstillet på baggrund af de krav, moderne vandrere stiller til en god vandreoplevelse. Der gives bl.a. point for rutens skønhed, interessante seværdigheder på ruten, skiltning mm. The European Ramblers Association, der står bag kvalitetsstemplet har netop gennemgået stien og, på bagrund af det gennemførte kvalitetsløft, tildelt Gendarmstien point nok til at blive optaget på listen som den første danske vandrerute.

DruckMed kvalitetsstemplet i hånden kan vi nu gå ud at fortælle vandrere i hele Europa, at vi her i Sønderjylland har nogle fantastiske oplevelser at tilbyde dem. Naturen er en af Sønderjyllands vigtigste styrkepositioner, men for at kunne drage nytte af det i en turismesammenhæng, er det vigtigt at vi sikre oplevelser af højeste kvalitet. Det er derfor vi startede projektet, om at få Gendarmstien kvalificeret som europæisk kvalitetsvandrevej fortæller turistchef ved VisitSønderborg Karsten Justesen og fortsætter, vandring er den fortrukne aktivitetsform blandt de tyske gæster, der rejser for at få naturoplevelser og 56 % af alle tyskere over 16 år kan lide at vandre eller spadsere. Dermed står vi med et kvalitetsprodukt, der henvender sig til godt 40 mio. potentielle gæster. Så vi ser et stort potentiale i denne indsats. Samtidig ser vi en klar tendens til at vores gæster efterspørger det ypperste ifm. deres ferie. Vi kender det allerede fra restauranterne, nu er tiden kommet til vores naturoplevelser.  

Projektet er blevet koordineret af Irene Sanchez Lorenzen  og er finansieret i et tværkommunalt samarbejde mellem kommunerne i Aabenraa og Sønderborg samt Visitsønderborg. Derudover er der modtaget støtte fra Grøn Vækst og Friluftsrådet. Naturafdelingerne i de to kommuner samt en lang række frivillige og de to turismeorganisationer i Aabenraa og Sønderborg har været involveret i det praktiske arbejde.  

Den officielle åbning af stien finder sted den 5. maj, her vil stien modtage den officielle certificering og det nye kvalitetsstempel være synligt på de informationsskilte, der er sat op udvalgte steder langs stien. Tid og sted for begivenheden vil blive slået op på gendarmstiens facebook side. 

 

Yderligere information ved:

Karsten Justesen
Turistchef
VisitSønderborg
Tlf.: 23206405

Eller:

Irene Sanchez Lorenzen
Projektkoordinator 
Projekt Gendarmstien som Europæisk kvalitetsvandrevej
Tlf.:+45 23662719 

 

Link til den nye hjemmeside for Gendarmstien

www.gendarmsti.dk

Link til hjemmesiden af Europæiske Kvalitetsvandreveje

http://www.era-ewv-ferp.com/programs/lqt/

Nyeste analyse om vandreturisme publiceret af Region Syddanmark  

http://issuu.com/region-syddanmark/docs/delrapport_2_vandring_finalx

Stihandleplanen for Sønderborg Kommune 2012 – 2017:

http://sonderborgkommune.dk/sites/all/files/Forvaltninger/Teknik%20og%20Milj%F8/Dokumenter/natur/Stihandlingsplan_2012_17.pdf