Danmarks Store Omstillingsguide er på vej og du kan være med! De allerbedste bæredygtige projekter fra hele landet samles nu i en ny omstillingsguide. Har du et unikt projekt, der kan bringe bæredygtige løsninger ind i dagligdagen? – så vær med i Vores Omstilling
Hvad gør vi nu?
Danmarks Radio og Dagbladet Information nu jagten på helt unikke bæredygtige projekter, som kan inspirere andre til at tænke bæredygtigt. Har du, dine venner, dine naboer eller din landsby omsat gode ideer til virkelighed – så giv dig til kende. Dit projekt kan være med og blive en del af Danmarks nye omstillingsguide!
Idag, mandag den 19. august, lyder startskuddet til Den Store Omstillingsguide med konkurrencen ‘Hvad gør vi nu?”, hvor DR og Information starter indsamlingen af de omstillingsprojekter i Danmark, der viser vejen til et nyt grønt samfund i en omstillingsguide. Med konkurrencen sættes der fokus på de fællesskaber, der engagerer og mobiliserer naboer, organisationer, virksomheder og/eller myndigheder til grøn omstilling. Dem, der har udviklet en lokal bytte økonomi, et koncept for byhaver, virksomheder der hjælper hinanden med at få mest ud af affaldet fra produktionen og kommuner der engagerer borgerne til en fælles indsats.
Konkurrencen
Fra den 19. august til 1. september opfordres alle danskere til at dele deres omstillingsprojekt med resten af landet på hjemmesiden www.voresomstilling.dk. Deltagelse i konkurrencen sker ved at fortælle om dit/jeres projekt og derved rådgive andre til at tage initiativ til lignende projekter rundt om i hele landet.
I hvert af P4s ni distrikter indstiller et omstillingspanel af faglige eksperter tre projekter, der videregives til dommerne. De 27 finalister præsenteres på P4 og herefter skal dommerkomiteen udvælge ni vinderprojekter, der skal udgøre Danmarks Store Omstillingsguide.
De 9 vinderprojekter bliver eksponeret i både radio og på TV.
Dommerkommitéen
Tre markante foregangsmænd for et bæredygtigt Danmark sidder i dommerkommitéen for konkurrencen, og vælger vinderprojektet ud fra 27 udvalgte projekter. Dommerkommitéen udgør Connie Hedegaard, EU’s klimakommisær, Christine Feldthaus, TV-vært og livstilsekspert, og Emil Urhammer, klimaforkæmper og aktiv i netværket ”Omstilling nu”.
Kriterier
Kriterierne for deltagelse med dit/jeres projekt er:
• Er det til gavn for fællesskabet? I hvor høj grad er projektet forankret og udbredt i et fællesskab eller i samarbejde med borgere, lokale virksomheder, organisationer, myndigheder m.m.
• Er det en del af et samfund vi gerne vil leve i? I hvor høj grad er projektet nyskabende og inspirerende for det bæredygtige samfund vi gerne vil leve i?
• Kan det spredes? Hvor nemt er det for andre fra Svendborg til kina at tage projektets ideer til sig og føre dem ud i livet?
• Hjælper det overhovedet? Hvis projektet vinder udbredelse, hvor stor en effekt vil det have på det problem, det ønsker at løse?
Læs mere om den Vores Omstilling på www.voresomstilling.dk