Nedtælling til 3. runde i ”testenelbil.dk”-projektet

Mere end 850 Sønderborgere har allerede tilmeldt sig som testkørere i det landsdækkende forskningsprojekt ”testenelbil.dk”, men flere borgere kan nå at komme med i puljen, inden de 10 næste testkørere skal vælges i Sønderborg-området.

De 10 rappe elbiler har allerede kørt i snart seks måneder i Sønderborg Kommune. Til november går startskuddet til den 3. ud af i alt 8. runder i forsøget. Samlet set får i alt 80 familier i Sønderborg mulighed for at sætte sig bag rattene i bilerne i løbet af de 2 år, projektet kører i kommunen. Elbilerne er stillet til rådighed af elbiloperatøren ChoosEV, som står bag ”testenelbil.dk”.


Man kan løbende tilmelde sig som testpilot, og vil man nå at komme i betragtning til 3. runde, skal man tilmelde sig senest søndag d. 2. oktober. Tilmelding foregår på www.testenelbil.dk/bliv-testpilot

De borgere, som allerede har ansøgt, er med i puljen hele vejen igennem forsøget og behøver ikke søge igen.

 

Hvad venter der en testkører?

Testkøreren og testkørerens familie får stillet elbilen til rådighed i tre måneder. Bilen skal indgå i familiens daglige gøremål, så vi kan finde ud af, hvordan en elbil passer ind i danskernes hverdag. Til gengæld skal familien lade sin kørsel registrere, notere kørselsforbruget i en kørebog og løbende fortælle ”testenelbil.dk” om erfaringerne som elbil-bilist via en blog. Alt dette skal gøre forskerne klogere på at udbrede elbilen i Danmark. Det er omkostningsfrit at låne elbilen. Man betaler kun for den strøm, bilen lades op med.


Der er dog en risiko ved at være testkører, hvis man skal lytte til tidligere og nuværende testpiloters udsagn, nemlig at det kan være svært at aflevere elbilen, når de tre måneder er omme. Hans Peter, tidligere testpilot i Sønderborg, skriver på bloggen:


– Jeg fik helt længslen tilbage i dag, da jeg så min lille gule elbil i morges. Hvor ville jeg gerne køre en tur i den. Håber virkelig de næste testpiloter får lige så meget glæde ud af den som vi gjorde. Hilsen fra en tidligere testpilot, og god tur.Stærk lokal forankring
Projekt testenelbil.dk i Sønderborg støttes af energiselskabet SE, som er medejer af ChoosEV og har valgt at støtte udrulningen af projektet i en række syd- og sønderjyske kommuner. Også en række lokale virksomheder og aktører har valgt at støtte projektet, nemlig Kreditbanken, ProjectZero, Landdistriktsudvalget samt Bitten og Mads Clausens Fond.


Bag projekt ”testenelbil.dk” står elbiloperatøren ChoosEV A/S, der er ejet af energiselskaberne SE, SEAS-NVE og biludlejningsfirmaet Sixt Danmark. ”Testenelbil.dk” er Europas største elbilprojekt, hvor 300 elbiler, 30 kommuner og partnere i erhvervslivet samt det offentlige støtter projektet og samarbejder om at blive klogere på elbilens placering i det danske samfund.


For yderligere information eller spørgsmål kontakt: 


Lene Sternsdorf, Klimasekretariatet Sønderborg Kommune, tlf. 8872 6636
Tina Houlberg, projektkoordinator ChoosEV, tlf. 5219 0843

Louise Johnsen, ProjectZero, tlf. 21 33 34 33