Forventningsfulde, sultne og nysgerrige mødte 12 lokale borgere op til madkursus i Skelde. Adventure Efterskolen lagde lokaler til, og Conny Brock fortalte om tankerne bag Ny Nordisk Mad: brug de lokale råvarer, følg årstiderne og smid mindre ud!
Deltagerne havde på forhånd aftalt at medbringe egne råvarer i de omfang, det var muligt. Naturmælk sponserede mejeriprodukterne, en lokal jæger medbragte vildt, mens andre havde vin af egen avl og most med. Underviserren Conny Brock havde samlet Menüen bestod af bl.a. suppe, vildtgryde, vildtbøffer, jordskokkermuffins, diverse salater m.m. Se de lækre billeder:
Kurset var en del af projekt: Bæredygtige landsbyer, hvor Dynt-Skelde-Gammelgab og Kær halvø arbejder for bæredygtighed. Maden er ét af fokuspunkterne.
Næste gang gruppen samles igen bliver første weekend i september, hvor konceptet udvides til at omfatte tilberedning af lokale råvarer i det fri. Der sættes fokus på selvforsynelse og optimal opbevaring af råvarerne på en energi-forsvarlig måde. Kan vi lave en fælles kartoffelkule? Kan vi bytte med hinanden og udnytte egen avl? Hvad er prisen for honning i bytte for æblemarmelade? Hvad er vi lokalt leveringsdygtigt i? Vi laver en spændende indbydelse og orientere om arrangementet senere i foråret.
Næste kursus i “Ny Nordisk Mad” foregår på Kær for lokale borgere på halvøen, onsdag, den 27/2 kl. 17.00. Kurset er fuld booket på nuværende tidspunkt.