Om projektet

OM PROJEKTET

“FremmedART der rykker” er et spændende kunstprojekt, der omfatter landsbyerne i Sønderborg
Kommune. I år 2010 opstiller vi tre forskellige skulpturer i tre forskellige landsbyer. Men det er kun starten. I årene frem til 2017 opstilles nemlig flere og flere skulpturer, og målet er 17 skulpturer i 17 landsbyer i 2017.

Men skulpturere er kun på besøg i den enkelte landsby. Hvert år rykker de til nye landsbyer. Og da skulpturerne er skabt af kunstnere fra forskellige lande, er det verden, der kommer på besøg i den enkelte landsby. I alt 19 landsbyer har sagt ja til at modtage skulpturer, og de har allerede udpeget stederne, hvor skulpturerne fremover kan ses.

Hvorfor?
Landsbyerne i Sønderborg har sagt ja til at få en fremmed skulptur på besøg i et år. Et ja som viser, at landsbyerne er levende og blomstrende miljøer, der er åbne over for nye indtryk og nye gæster. Samtidig illustrerer skulpturerne fysisk, at landsbyerne i Sønderborg er forbundne, og at de er en del af en globaliseret verden.

Skulpturel kunst er på en og samme gang samlingspunkt, provokatør og inspirator, der opfordrer til debat. Kunsten giver livet i landsbyerne en ny bevidsthed, og både borgere og besøgende i landsbyerne får gennem skulpturerne nye muligheder for fortolkninger og unikke indtryk.

De mange fantasifulde skulpturer, som du fremover vil møde i Sønderborg Kommunes landsbyer, kan både berige, bevæge, provokere og anfægte. Men hvordan ser du dem, og hvordan påvirker de dig? Det vil vi rigtig gerne vide! Skriv derfor netop din mening her på hjemmesiden.

HVEM står bag?
Landdistriktsudvalget i Sønderborg har taget initiativ til “FremmedART der rykker”, som også støttes af Sønderborg Kunstfond. Første del af det store kunstprojekt er realiseret ved økonomiske bidrag fra:

LAG Sønderborg
Danfoss
Region Syddanmark
Landdistriktsudvalget i Sønderborg