Skulptur fra Elstrup til Nybøl og nu i Holm

SKULPTUREN I ELSTRUP“Ugandas Eva” Skulptur af George Kyeyune, UgandaNaita Maria og George Kyeyune har lavet bronzeskulpturen, “Mother of Uganda”, som nu kaldes “Ugandas Eva”. Professor George Kyeyune er skulptør, billedkunstner og designer fra Makerere Universitetets kunstinstitut i Kampala.

Skulpturens hovedperson, Eva, er et billede af den ugandiske befolkning i dag. En befolkning som gerne vil i dialog med andre befolkninger – åbent og gæstfrit. Blikket i Evas øjne er varmt og udtrykker en tro på fremtiden. Ved overrækkelsen af skulpturen til Sønderborg Kommune sagde kunstneren med et glimt i øjet: “Og vi har skabt Eva, så hun også kan stå ude i frost og sne”.

 

4 thoughts on “Skulptur fra Elstrup til Nybøl og nu i Holm

 1. Gretel D. Jørgensen

  Det glæder mig hver dag jeg kører gennem byen og
  ser den dejlige / varme skulptur vi har fået af
  Ugandas Eva. Den er bare super flot.

 2. Cornelia M.N. Greiner

  Det er ikke tit min vej fører mig midt gennem Elstrup by.
  Jeg blev så overrasket over at se så flot en skulptur i “Lille Elstrup” at jeg måtte standse for at se og læse nærmere hvad og hvorfor hun står der!
  Uganda Eva er et smukt udtryk der vækker det repræsenterende i Kvinden. Hun får smilet og glæden frem i mig 🙂

 3. Yrsa Erenskjold

  Min tur med hunden går fra Guderup og igennem Elstrup næsten hver
  dag i ugen, jeg nyder den lille skulptur Uganda Eva.
  Smukt får smilet og glæden frem i mig, selv om jeg har kigget på hende
  næsten hver dag i næsten ½ år, glædes jeg stadig over statuen

 4. Birte Oksen Møller

  Tilfældigvis valgte jeg en dag for snart længe siden at lægge vejen ind igennem Elstrup. STOR var min glæde og overraskelse da jeg pludselig så den flotte skulptur af Uganda Eva! Jeg husker nemlig tydeligt den dag, da Sønderborg Kommune fik den overrakt i forbindelse med en hel flok unge sangere/teaterfolk fra Uganda var på besøg.
  Flot initiativ i Sønderborg Kommune at lade kunsten komme ud – også i “afkrogene” på vores dejlige ø.
  Efter at have opdaget denne side, er det min hensigt også at sørge for at komme ud og studere de andre kunstværker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *