Årets landsby 2011 i Sønderborg Kommune

Landdistriktsudvalget og Landsbyforum har besluttet at udnævne “Årets Landsby 2011 i Sønderborg Kommune”. Landsbyforum glæder sig til at modtage en åben ansøgning med beskrivelse af, hvorfor man er kandidat til at blive årets landsby.

Deadline for indsendelse er den 23. august 2011 kl. 12.00.

Landsbyforum vil herefter udvælge Årets Landsby i kommunen, som i uge 42 modtager en bronze skulptur (vandrepokal) som det synlige bevis på titlen. Vi glæder os til at modtage de spændende forslag !

Indsend til: cskb@sonderborg.dk

Samtidig er der åbnet op for, at alle landsbyer kan søge om at blive Årets landsby 2011 på landsplan. Det er foreningen “Landsbyerne i Danmark”, der for 17. gang udnævner én af Danmarks mange aktive landsbysamfund til Årets Landsby.

Kriterier for at blive Årets Landsby 2011:
– Indbyggertal under 1000 beboere
– Emnet er: ”Fællesskabets og frivillighedens betydning for et landsbysamfunds overlevelse og trivsel”
– Som bekendt er der i dag stor politisk og folkelig interesse for at styrke livet på landet. Og der er en stigende lyst til at bosætte sig i vore landsbyer og landdistrikter og få en ”blødere velfærdstilværelse” med dyr og natur, rolige omgivelser, et aktivt foreningsliv, indflydelse på egen hverdag, et kulturelt fællesskab og trivsel. Der er fremgang og optimisme ii de landsbysamfund, hvor fællesskabet og frivilligheden udfolder sig.
– ”Landsbyerne i Danmark” ønsker med Årets landsby 2011 at sætte fokus på de ”bløde værdiers” betydning for livet på landet.
– Deadline: 1. september 2011 på mail: carsten.abild@regionsyddanmark.dk
– Formand for Landsbyerne i Danmark: Carsten Abild, Strandvejen 50, 5450 Otterup

Dommerkomiteen er: fhv. indenrigsminister, MF Britta Schall Holberg, Ebberup – næstformand i ”Landsbyerne i Danmark” Hans Christensen, Højen – fhv. bestyrelsesmedlem Ole Lindholdt, Ribe – borgmester Poul Lindor Nielsen, Roskilde – viceborgmester Peter Christensen, Tønder.

Alle landsbyer er velkomne til at søge på begge titler.