El-cykler og cykelbokse sætter skub i bæredygtige landsbyer

Dele cyklerVed Broagers busstation opstilles der nu cykelbokse, så cyklister fra omegnen kan have deres cykler stående beskyttet, mens de er taget med bussen. På Kær får de i første omgang to el-cykler. Begge dele er forsøg, som søsættes ved en lille happening på torsdag, den 2. oktober kl. 10, ved busstationen på Storegade i Broager.

– Vi arbejder for, at landsbyerne i Sønderborg Kommune er levende og gode steder at bo. Hverdagen skal fungere med arbejde, undervisning og fritid, og det skal samtidig være fordelagtigt af vælge miljøvenlige og energieffektive løsninger, som borgerne inddrages i, siger formand for landdistriktsudvalget i Sønderborg, Anders K. Brandt, i anledning af, at cykelboksene lanceres.

– Det er suverænt med en sådan iderigdom blandt borgerne, når det handler om at sikre god infrastruktur. Der er rigtig fin halvtimes busdrift fra/til Broager mod både Gråsten og Sønderborg/Nordborg fra tidlig morgen til sen aften, og den vil cykleboksene måske være med til at sætte mere fokus på. At de gode ideer så oven i købet understøtter miljøet og et sundt liv betyder jo bare, at det er ren win-win, siger teknik- og miljøudvalgets formand, Frode Sørensen.

Læs mere her: