Energien var høj til roadshow

Energirenovering af boligen, ringridning på Segway og mulighed for at se nærmere på el-biler, trak 35 borgere til ENERGIroadshow i Fynshav. Og energien var sprudlende blandt de entusiastiske deltagere!

ZEROboligs energivejleder Charlie Lemtorp Sloth forelagde forskellige cases, hvor rådgivning omkring energioptimering i boligen havde båret frugt – renovering var allerede igangsat. Der blev tydeligt gjort opmærksom på, hvor der kan være faldgruber ved renovering, og hvor vigtigt det er at det er kyndige energivejledere, der bestilles til at løse den enkelte håndværkeropgave.

Hører man til gør-det-selv folket, er det vigtigt at sætte sig grundigt ind i sagerne, og også på dette punkt er der hjælp at hente.

Men ønsket om renovering af egen bolig er ikke kun et spørgsmål om at holde på varmen og spare på strømmen. Det er også et spørgsmål om økonomi!

Broager Sparekasse indviede deltagerne i, hvordan økonomien kan se ud ved udskiftning af vinduer, etablering af nyt varmeanlæg, og isolering af hele huset.

Borgernes egne ønsker:
Aftenens sidste del af programmet foregik i mindre ERFA-grupper. Ved tilmelding havde alle deltagere ønsket at få mere information og bedre kendskab til:

• Energirenovering i eget hjem
• Varmepumper
• Solceller
• Solvarme
• CO2-neutral landsby

Snakken gik lystigt i alle grupper, et par af grupperne har valgt at mødes igen, andre gik hjem med en tjekliste til, hvordan de selv kan undersøge hvor i boligen, der er potentiale for energioptimering.

Vi gør det igen!
Der er stadig mulighed for at høre mere om hvordan man passer på energien og pengepungen. Onsdag den 15. juni 2011 inviterer vi til endnu et ENERGIroadshow på Gråsten Landbrugsskole.

Vi serverer ringriderpølser, kigger på el-biler og giver dig muligheden for at afprøve evnerne med ringridning på segway.

Klik på tilmelding via denne hjemmeside.  Læs mere om første ENERGI roadshow her