Er grænsen nået?

Landdistrikterne i Sønderborg er igen i år repræsenteret ved Folkemødet på Bornholm. Denne gang sammen med 12 andre kommuner og partnere i “Landdistrikternes Telt”, A8, Dancells Anlæg. En spændende debat handler om det grænseoverskridende samarbejde i Benefit4Regions projektet: “Er grænsen nået” finder sted torsdag den 14/6 kl. 18.00 – 19.00.

Hvad betyder ordet grænse for dig? Hvad tænker du på, når talen falder på vores store nabo mod syd? Og hvordan ser vores tyske naboer på samarbejdet med Danmark?

Vi deler både grænse med Tyskland både til lands og til vands, og der er mange muligheder for at udvikle og øge samarbejdet. Men hvordan foregår det i praksis fra dag til dag?

I det dansk-tyske Interreg-projekt Benefit4Regions har 11 offentlige og videnskabelige partnere etableret netværk, delt viden og sammen ledt efter gode løsninger på udfordringer og potentialer i landdistrikterne på begge sider af grænsen. Formålet er at finde frem til de bedste løsninger og lære af hinanden, så 1 + 1 kan blive til 3 – eller mere!

Vi har inviteret repræsentanter for det dansk-tyske samarbejde, som vil fortælle om “tidens hotte emner” inden for grænsesamarbejde. Kom og deltag i en debat om, hvordan vi gør i praksis, og hvordan vi kan lære hinanden bedre at kende fremover! Jeppe Søe, professionel ordkløver, vil lede os igennem debatten.

Debat – læs mere.

I panelet er:

  • Jens A. Christiansen, generalsekretær for Sydslesvigsk Forening (SSF)
  • Lars Nielsen, formand for SSF Skt. Jørgen/ Mørvig distrikt i Flensborg
  • Astrid Eggert, leadpartner i Benefit4Regions, Wirtschaftsförderungsagentur Kreis Plön GmbH
  • Hauke Klünder, projektmanagement Benefit4Regions, Kreis Plön
  • Carina Woollhead, specialkonsulent Kultur, Turisme og Bosætning, Guldborgsund Kommune
  • Connie M. Skovbjerg, landdistriktskoordinator, Sønderborg Kommune
  • Karsten Gram, næstformand, Landdistrikternes Fællesråd