Om projektetOM PROJEKTET
Tilbage til oversigten
“FremmedART der rykker” er et spændende kunstprojekt, der omfatter landsbyerne i Sønderborg Kommune. Tilbage i år 2010 opstillede vi tre forskellige skulpturer i tre forskellige landsbyer. Men det var kun starten.

I årene frem til i dag er opstillet flere og flere skulpturer. Deriblandt internationale kunstværker i regi af FremmedArt der rykker.  Men skulpturere er kun på besøg i den enkelte landsby. Hvert andet år rykker de til nye landsbyer. Og da skulpturerne er skabt af kunstnere fra forskellige lande, er det verden, der kommer på besøg i den enkelte landsby.

Der er i dag seks internationale kunstværker, der rokerer fra landsby til landsby hvert andet år, mens fire skulpturer har fundet deres faste ståsted, og kan ikke flyttes mere uden at tage skade.

Hvorfor?
Landsbyerne i Sønderborg har sagt ja til at få en fremmed skulptur på besøg i en periode. Et ja som viser, at landsbyerne er levende og blomstrende miljøer, der er åbne over for nye indtryk og nye gæster. Samtidig illustrerer skulpturerne fysisk, at landsbyerne i Sønderborg er forbundne, og at de er en del af en globaliseret verden.

Skulpturel kunst er på en og samme gang samlingspunkt, provokatør og inspirator, der opfordrer til debat. Kunsten giver livet i landsbyerne en ny bevidsthed, og både borgere og besøgende i landsbyerne får gennem skulpturerne nye muligheder for fortolkninger og unikke indtryk.

De mange fantasifulde skulpturer, som du fremover vil møde i Sønderborg Kommunes landsbyer, kan både berige, bevæge, provokere og anfægte. Men hvordan ser du dem, og hvordan påvirker de dig? Det vil vi rigtig gerne vide! Skriv derfor netop din mening her på hjemmesiden.

HVEM står bag?
Landdistriktsudvalget i Sønderborg har taget initiativ til “FremmedART der rykker”, som også støttes af Sønderborg Kunstfond. Første del af det store kunstprojekt er realiseret ved økonomiske bidrag fra:

LAG Sønderborg
Danfoss
Region Syddanmark
Landdistriktsudvalget i Sønderborg