Skulptur i Pøl-Augustenhof-Købingsmark på Nordals

“Ugandas Eva” Bronzeskulptur af George Kyeyune, Uganda Tilbage til oversigten

Naita Maria og George Kyeyune har lavet bronzeskulpturen, “Mother of Uganda”, som nu kaldes ”Ugandas Eva”. Professor George Kyeyune er skulptør, billedkunstner og designer fra Makerere Universitetets kunstinstitut i Kampala.

Skulpturens hovedperson, Eva, er et billede af den ugandiske befolkning i dag. En befolkning som gerne vil i dialog med andre befolkninger – åbent og gæstfrit. Blikket i Evas øjne er varmt og udtrykker en tro på fremtiden. Ved overrækkelsen af skulpturen til Sønderborg Kommune sagde kunstneren med et glimt i øjet: “Og vi har skabt Eva, så hun også kan stå ude i frost og sne”.

Den flotte skulptur kigger ud over PAK-Haven i Pøl-Augustenborg-Købingsmark området.

1 thought on “Skulptur i Pøl-Augustenhof-Købingsmark på Nordals

  1. Anna Kørvell

    I efteråret 2019 var jeg tilfældigvis passager i en bil, vi skulle hente en på Fejøvej i Nordborg. For enden af vejen opdager vi Ugandas Eva, men havde ikke tid til at undersøge det nærmere. Efterfølgende har jeg været forbi på cykel flere gange og jeg synes, den er så fin, men den står da et helt forkert sted efter min mening. Fejøvej er en blind vej og den børnehave, der var engang, tror jeg ikke er der mere. Det har ikke været et menneske at se de gange, jeg var forbi. Jeg håber, den snar skalflyttes til et sted, hvor rigtig mange folk får lejlighed til at beundre den.
    Venlig hilsen Anna Kørvell

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *