Sønderborg Hous af den canadisk / amerikanske Robert Harrison

"Sønderborg Hous" af Robert Harrison

Robert Harrison har en bachelor- og en kandidatgrad i keramik. Han har undervist i keramik på universitetsniveau og haft administrative stillinger i keramiske programmer i Canada (Banff Centre for the Arts) og USA. Harrison har siddet i bestyrelsen for NCECA (National Council on Education for the Ceramic Arts) som formand og i Archie Bray Foundation for the Ceramic Arts i Helena, Montana som formand.


Han er kendt for sine store arkitektoniske skulpturer og fortsætter med at udvikle og udstille mindre atelierværker. Hans interesse for historie og verdenskulturer har givet ham talrige muligheder for at arbejde og rejse i udlandet. Hans værker er repræsenteret i mange offentlige og private samlinger, både nationalt og internationalt.


I 2001 blev han valgt ind i International Academy of Ceramics (IAC) i Genève, Schweiz. I 2007 blev han valgt ind i Royal Canadian Academy of Arts (RCA), og i 2008 blev han tildelt Meloy Stevenson Award of Excellence fra Archie Bray Foundation for the Ceramic Arts. Robert Harrison er stiftende medlem af World Association of Brick Artists (WABA) og blev i 2011 udnævnt til Fellow af NCECA Council.

Skulpturen står i Dyndved