Kom til indvielse af Riderute Als

genre_hest16_660I efterårsferien sidste år blev første etape af Riderute Als indviet. Nu er resten af Ruderute Als klar til indvielse, og det sker fredag den 8. maj, kl. 16. Rideferie er en ferieform, der bliver mere og mere populær, og nu melder Sønderborg Kommune sig på banen med et stærkt trumfkort i form af Riderute Als. En ridetur i den alsiske natur er en oplevelse, hvor hele familien kan være med. Riderute Als følger små idylliske veje og mange steder er der den smukkeste udsigt til vandet omkring Als.

 

– Riderute Als er et stærkt trumfkort, når vi skal trække flere turister til vores dejlige område. Rideruten ligger i fin forlængelse af den Masterplan for Handel og Turisme, der lige nu er i offentlig høring. Her bliver naturen udpeget som en af tre styrkepositioner. Vi ved også, at mange turister ønsker at holde aktiv ferie. Det får de rig mulighed for med en tur på hesteryg rundt om Als, siger Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Riderute Als er på i alt ca. 100 kilometer. Der er også mulighed for at køre med hestevogn på rideruten, og der bliver skiltet til alternative ruter, hvor det ikke er muligt at køre med hestevogn. Et mindre stykke af ruten ved Sandvig er forsinket, men er snart på plads.

Der er etableret seks Hø-hoteller på ruten. Et Hø-hotel er et overnatningssted med shelter, bålsted og fold til hestene. De ligger ved Sandvig Strand, Bromose i Sebbelev, Mjanghøj på Sydals, Stenkobbel i Nørreskoven, Havnbjergskov og ved Skovgaarden i Mjels. Endnu et Hø-hotel er på tegnebrættet ved Mommark Marina, og der kommer også en primitiv lejrplads ved Blommeskobbel. Der er mulighed for at sove i telt i Holm, ved Lusig Skov og ved Mjelsvig Bådehavn, som også har Bed & Breakfast. Der er også Bed & Breakfast i Svenstrup.

Indvielsen af Riderute Als sker den 8. maj kl. 16 – 18 ved Hø-hotellet i Nørreskoven, Stenkobbel 3, 6440 Augustenborg. Frode Sørensen holder åbningstalen og Sønderborg Kommune serverer grillpølser, øl og sodavand. Der vil være bål og lidt godter til de yngste.

I starten af maj udkommer en guidebog med kort og information om Riderute Als. Den vil kunne købes på www.visitsonderborg.dk og på Turistkontoret.

 

Yderligere oplysninger hos agronom Sussanne Bigum Mortensen på tlf. 88 72 55 24.