Asserballe

Indbyggere

ca. 730

 

Information

kontakt@asserballe.infoland.dk
www.asserballe.infoland.dk/


Det sker

Helligtrekonger
Sankt Hans
2-dages sommerfest

Vidste du at …

I Asserballe ligger Herman Bangs præste-gård, hvor han skrev mesterværket “Tine”, hvis tragedie udspiller sig under krigen i 1864.


Transporttid i bil

Sønderborg: 17 min.

Grænsen: 37 min.

Sygehus: 16 min.

Motorvej: 13 min.

Alle arbejder sammen I Asserballe

Ved landsbyen Asserballe ligger Als’ højeste punkt “Høgebjerg”. Med en højde på 85 meter er der en kolossal flot udsigt til Fyn, når vejret er klart. Asserballe ligger i et historisk landområde og har en meget spændende og særpræget korskirke, Asserballe Kirke, hvor korets ældste del er fra 1100-tallet. 

 

Liv i landsbyen

Den stærke kulturarv afspejler sig i Asserballes mange fritidstilbud. Her kan du bl.a. gå til bordtennis, tennis, badminton, floorball, folkedans og teater. Børnene hygger sig i Fredagsklubben, mens 50+’erne mødes i Mandagsklubben. Hvert år fejrer Asserballes indbyggere Helligtrekonger, Sankt Hans Aften og Fastelavn, ligesom der holdes Sensommerfest, Juletræstænding den 1. søndag i advent og en stor sommerfest over to dage. 

 

Børnepasning, skoler, SFO m.m.

I Asserballe er der en privat børnehave, ”Asserballe Private Børnehus”, og der er flere private og offentlige dagplejere i området. Den kommunale skole Fryndesholm Skole ligger i Fynshav. Skolebusserne kører til skolen, der ligger ca. 5 km fra Asserballe. Med landsbyens cykelstier skal eleverne ikke være store, før de kan cykle selv. 

 

Stemmingsbilleder