Dynt-Skelde-Gammelgab

Indbyggere

ca. 650

 

 

Information

http://www.dyntskelde.dk/

kontakt@dyntskelde.dk

 

 

Det sker

Kongeaften

Faste events og sociale aktiviteter 

Økodag og Økolandsby

 

 

Vidste du at …

Helligtrekonger festligholdes hvert år ved, at maskeklædte personer går fra dør til dør i hele nabolaget og holder den gamle alsiske tradition i hævd. 

 

 

Transporttid i bil

Sønderborg: 14 min.

Grænsen: 24 min.

Sygehus: 12 min.
Motorvej: 7 min.65

En halvø i naturens favn

De tre landsbyer Dynt, Skelde og Gammelgab ligger omkranset af Gendarmstien på det smukke Broagerland. Her er et rigt forenings- og kulturliv, smukke bevaringsværdige bygninger og storslåede landskaber, der sikrer unikke oplevelser for både beboere og besøgende. Områdets vision er at bruge stedets ressourcer til at teste nytænkende, kreative og bæredygtige tiltag med alternative formål. 

 

Liv i landsbyerne

Området omkring Dynt-Skelde-Gammelgab vrimler med foreninger som f.eks. motorcykelklub, jagtsammenslutning, landsbylaug, gymnastikforening og ringriderforening for blot at nævne nogle få. Det lokale erhvervsliv tæller bl.a. en producent af honning og vin, en cykelproducent, en smykkeshop, en vingård, en økolandsby og en snedker- og tømrerforretning. I løbet af året er der masser af aktiviteter og festlige traditioner i området som bl.a. Dyntfest, Juletræsfest, Økodag på Stensigmose, Fastelavn og Helligtrekonger 

i Skelde, hvor folk går udklædt fra dør til dør. I Skelde finder du ”Frk. Jensen” hvor man kan holde møder, fester og bestille mad ud af huset.

 

Børnepasning, skoler, SFO m.m.

Der er skole i Broager og Adventure Efterskole i Skelde.

Stemmingsbilleder