Kværs – Tørsbøl – Snurom

Indbyggere

990

 

Information

http://kvaers-sogn.dk/

kontakt@kvaers-sogn.dk

 

 

Det sker

Dilettant (revy)

Ringridning

Fællesspisning

 

Vidste du at …

En tredjedel af indbyggerne i området er unge under 30 år.

 

Transporttid i bil

Sønderborg: 20 min.

Grænsen: 14 min.

 Sygehus: 19 min.

Motorvej: 4 min

Et godt sted at bo

I hjertet mellem Sønderborg, Aabenraa og Flensborg finder du trekløverlandsbyerne Kværs, Tørsbøl og Snurom, der ligger tæt på den kongelige handelsby Gråsten. Området har store visioner for den lokale udvikling og er altid i gang med både store og små projekter, der skal fremme bosætning, familie- og foreningsliv samt udvikling af erhverv i området. 


Liv i landsbyerne

Områdets aktive idrætsfriskole, de tilhørende moderne haller samt det helt nye forsamlingshus er samlingssted for landsbyernes indbyggere i alle aldre. Her er der både et meget aktivt foreningsmiljø, perfekte rammer for sportslig udfoldelse, møder og aktiviteter i foreninger og klubber samt ikke mindst hyggelige sociale aktiviteter af forskellig karakter. I Kværs ligger kirken med sit fritstående klokketårn og en stenpark med store sten, der blev bragt hertil med de enorme ismasser under seneste istid. 

Kværs-Tørsbøl-Snurom har et driftigt erhvervsliv, og et af Sønderborg kommunes industriområder ligger her. Men først og fremmest ligger landsbyerne naturskønt i et morænelandskab formet af istiden. Her kan der opleves et meget kuperet terræn, hedelandskab og flyvesand, grænsende til et område med fuglereservat og statsskovene 

ved Gråsten. Her er der rig mulighed for vandre og cykelture i naturen.


Børnepasning, skoler, SFO m.m.

Idrætsfriskolen i Kværs tilbyder klassetrin op til 9. klasse samt børnehave og SFO. Skolen har en meget aktiv støttekreds, der afholder aktiviteter og skaffer midler til skolens og elevernes videre udvikling. 

Stemmingsbilleder