Landsbyerne elsker deres skulpturer – nu får Kværs også deres

Yanzhi skulptur 01Flere landsbyer i Sønderborg Kommune leger bytte-bytte-købmand med udenlandske skulpturer. Det er en stor succes, og borgerne elsker ”deres” skulpturer. Sønderborg Kommunes landdistrikter er en del af den globale landsby. 16 landsbyer deltager nu med stor iver i skulptur-udvekslingen ”Fremmedart der rykker”. Stadigt flere landsbyer og skulpturer kommer med på vognen.

Fredag den 10. oktober indvies den kinesiske skulptur i Kværs: ”People to People” af Yanzhi. Yanzhi er født i Boading, Hebei i Kina, uddannet fra Beijing Sculpture Art Scool i 1993 og er i dag medlem af kinesisk skunstnersammenslutning. Flere gange har kunstneren vundet 1. præmier for sin kunst og har bl.a. udstillet i Beijing Art Hall.

Skulpturen er af sort marmor, og titlen ”People to People” skal symbolisere, hvorledes folk hen over grænsen kan leve sammen i smuk samhørighed.

– Vi afslører skulpturen i forbindelse med vores aktiviteter på Friskolen sidste dag før efterårsferien, fortæller Jens Good. Vi er glade for, at vi nu både har en stensamling og en kinesisk skulptur i Kværs.

Skulpturen er nu kommet med i puljen af værker, der går på omgang mellem de deltagende landsbyer. Normalt flyttes alle skulpturer rundt 1 gang pr. år i uge 42, men i får de lov at stå endnu et år i hver landsby.

Kravet til kunstværkerne er, at de er produceret af ikke-danske skulptører og kun en kunstner fra hvert land. Det sker for at bringe ikke blot mere kultur, men især mere verdenskunst ud i Sønderborg Kommunes landdistrikter. Landsbyerne er nemlig også en del af den globaliserede verden.

Omvendt er kravet til landsbyerne, at de skal værne om den kunst, de modtager, og forholde sig til den.

– Det er glædeligt, at landsbyerne tager så godt imod projektet. Det er en god måde at få kunsten ud i landdistrikterne på. Vi kan mærke, at folk er glade for muligheden, siger projektkoordinator Connie Skovbjerg fra Sønderborg Kommune.

http://us6.campaign-archive2.com/?u=05752f1ced80217929c1c5bdf&id=5ea023c9af&e=8be48579aa