Mange flere skal op på elcyklerne

Martin_Sigsgaard_testcyklistElcyklen er et billigt og let transportmiddel, der på én og samme tid minimerer trængslen på vejene og behovet for p-pladser – og samtidig forbedrer sundheden og miljøet. Elcyklen er kort sagt en genial opfindelse, og det har et stigende antal brugere af elcykler fundet ud af. 

– Men der er plads til mange flere – til glæde for sundheden, økonomien og miljøet. Derfor håber jeg, at rigtig mange vil deltage i konferencen og høre om fordelene og mulighederne ved elcyklerne, siger borgmester Erik Lauritzen, som også byder velkommen til konferencen kl. 9.30 den 21. september.  Program.

De inviterede foreninger, politikere, embedsmænd, samarbejdspartnere og landsbylaug skal huske at tilmelde sig senest 17. september på mail post@projectzero.dk eller tlf. 38 40 54 27. 

Sammen med Trafikstyrelsen er det ProjectZero og Sønderborg Kommune, der står for arrangementet, som er gratis at deltage i, varer fra kl. 9.30 til 13.30 og byder på forplejning undervejs.

Deltagerne kan desuden glæde sig til spændende testresultater fra Det økologiske Råd, som har haft forskellige grupper til at prøve elcyklerne – fra kronisk syge og ældre til forretningsfolk og beboere i bakkede områder.

– Der er masser af fine og sjove solstrålehistorier imellem, lyder løfterne fra seniorrådgiver Kåre Press-Kristensen, som kommer og præsenterer resultaterne fra Det Økologiske Råd og svarer på evt. spørgsmål.

Også en elcykelbruger er på programmet for at fortælle om, hvordan elcyklen ændrede hendes hverdag.

Efter frokosten fortæller en repræsentant fra Sønderborg Kommune om kommunens strategi for at fremme cyklisme, og der lægges op til debat om, hvordan det kan lade sig gøre at få flere op på cyklerne og elcyklerne.

Når der pt. er stort fokus på elcyklerne, så hænger det bl.a. sammen med Det Økologiske Råds undersøgelse (med 1374 svar), som bl.a. fortæller, at 86 pct. gerne vil cykle mere i hverdagen, at 66 pct. har overvejet at købe en elcykel, og at 78 pct. ville bruge elcyklen hver dag, hvis de fik stillet én til rådighed.

Ud over Sønderborg er det København, Aarhus, Odense og Aalborg, der er værter for elcykel-konferencerne. Når Trafikstyrelsens øjne faldt på Sønderborg som den femte værtsby for konferencen, skyldes det Sønderborgs i forvejen grønne profil, som ikke mindst ProjectZero tegner sig for.

Evt. yderligere info kan fås hos sundhedsplanlægger Anette Andersen Krogh, Sønderborg Kommune, tlf. 88 72 55 47, og/eller projektmedarbejder Louise Johnsen, ProjectZero, tlf. 38 40 54 27 eller landdistriktskoordinator Connie M. Skovbjerg, tlf. 28 89 80 21