Penge til forsamlingshusene i Sønderborg (Sille)

Forsamlingshuse kan søge penge

 Den sønderjyske kulturaftale har oprettet en kulturaktivitetspulje, som giver alle forsamlingshuse i Sønderborg kommune mulighed for at søge penge til kulturarrangementer. 

Kulturtilbud skal ikke være forbeholdt Sønderborg by, men skal bredes ud til de mindre byer og landdistrikter i hele kommunen. Det er tanken i ét af projekterne i Den sønderjyske kulturaftale og derfor har kulturaftalen sat midler af til at oprette en kulturaktivitetspulje, hvor alle forsamlingshuse kan søge penge til et kulturarrangement.

 Kulturliv i forsamlingshusene

Hvilke arrangementer er det så forsamlingshusene kan søge tilskud til? Projektkoordinator Susanne Gram Skjønnemann forklarer, at det i høj grad er op til forsamlingshusene selv at bestemme, hvilke arrangementer de vil have i deres forsamlingshus. Men da målet i projektet er at skabe kulturliv i forsamlingshusene, skal det naturligvis have en kulturel vinkel.

 

– Indtil videre har vi givet tilskud til koncerter, litteratur-events, renæssancemad, historisk foredrag og ølsmagning, og det siger jo lidt om kulturaktivitetspuljens bredde, siger Susanne Gram Skjønnemann.

 

Alle ansøgninger er indtil nu støttet med penge
Hun fortæller videre, at det er en styregruppe sammensat af repræsentanter fra forsamlingshuse i hver af de fire sønderjyske kommuner, der læser ansøgningerne i gennem og beslutter, hvilke arrangementer, der skal have tilskud. Indtil videre er alle ansøgninger imødekommet med penge, så mulighederne for støtte er på nuværende tidspunkt rigtig gode.

 

Vil du vide mere om kulturaktivitetspuljen, så klik dig ind på www.kulturfokus.dk og find et link på forsiden af ”Fagfora”. Her findes ansøgningsskemaet og flere oplysninger.