Anne sætter musik til sin sønderjyske oldefars krigsoplevelser

100 året for 1. Verdenskrigs afslutning markeres på Sønderborg Slot d. 7. og 8. november 2018 med koncertfortællingen Kærligt Hilset fra Ingenmandsland, der tager afsæt i den personlige brevveksling mellem en sønderjysk soldat ved Østfronten og hans familie på hjemmefronten.

For nogle år siden fandt sanger, Anne Roed Refshauge nogle gamle breve på familiens loft. De viste sig at være udvekslet mellem hendes sønderjyske oldefar og hans familie, dengang han var udsendt som soldat ved Østfronten under 1. Verdenskrig. Brevene samt hans dagbøger er fulde af ensomhed og usikkerhed, men også af håb. De er nu blevet omsat til en stemningsfuld koncertfortælling skabt af sanger (og oldebarn) Anne Roed Refshauge og den danske gruppe Svestar med titlen Kærligt hilset fra Ingenmandsland.

Program.

Til november er det 100 året for 1. Verdenskrigs afslutning, og det markerer Svestar i samarbejde med Sønderborg Kommune med en stor opsætning af Kærligt Hilset fra Ingenmandsland på Sønderborg Slot. I koncerten kombinerer Svestar musik og sangtekster, den personlige fortælling samt lys og visuelt design til en levende historieformidling, hvor flere sanser er i spil. Krigshistorie serveres her i en nærværende og intim indpakning, der får os til at lytte, reflektere og forstå på en ny måde. Et vigtigt og sort kapitel i sønderjysk historie aktualiseres og genfortælles på en måde, der rækker udover landegrænser og husker os på håbet.

 

Udover de 4 musikere i Svestar medvirker 9 særligt udvalgte musikere ved koncerten samt skuespiller Anders Ahnfelt-Rønne og lysdesigner Egil Barclay Høgenni Hansen. Koncerterne er støttet af  Sønderborg Kommune, Oticon Fonden og Tempi/ROSA.

Koncerter

Onsdag den 7. november kl. 14.00 i Riddersalen på Sønderborg Slot
Torsdag den 8. november kl. 19.30 i Riddersalen på Sønderborg Slot

Billetter til koncerterne kan købes på www.sonderborgbilletten.dk

Læs mere på www.svestar.dk

 

Svestar består af:
Anne Roed Refshauge, Sang
Kirstine Sand, Violin
Kirstine Elise Pedersen, Cello
Marie Sønderby, Klaver