Årets landdistrikts-priser i Syddanmark uddeles på Als

invitationAlle kan være med til festen, når Svenstrup Forsamlingshus lørdag den 31. januar kl. 14-16 lægger lokaler til By-, bolig- og landdistriktsministeriets kåring af de regionale vindere af priserne Årets ildsjæl og Årets iværksætter. Man skal bare huske at melde sig til. Indbydelse og program: se her

Det er anden gang, Ministeriet for by, bolig og landdistrikter uddeler de to priser i hver af de fem danske regioner. Og med Sønderborg Kommune som praktisk arrangør er den syddanske fest denne gang henlagt til Svenstrup Forsamlingshus. Her kan alle være med til at hylde de to vindere. Blandt deltagerne vil i øvrigt være ca. 60 lokale ildsjæle fra Sønderborg Kommune, som lørdag afslutter deres 24 timers landsbyhøjskole-ophold på Nordals.

Blandt de nominerede til at vinde den regionale Landdistriktspris for ildsjæle er Jan Clausen fra www.6400.nu i Sønderborg Kommune. Og blandt de nominerede til at vinde den regionale Landdistriktspris 2014 for iværksættere er Louise Badino fra Danish Island Weddings på Ærø.

Kåringsfestens konferencier er direktør og skuespiller i Sønderborg Sommer Revy, Leif Maibom, og det er formand for landdistriktsudvalget i Sønderborg Kommune, Anders Brandt, der byder velkommen. Kl. 14.20 udløses spændingen, når identiteten på de to prisvindere afsløres, og de hædres efter alle kunstens regler. De fem regioners vindere går videre til finalen den 23.-24. april på Sørup Herregård.

Kåringsfesten slutter med sønderjysk kaffebord, som præsenteres af kulturhistoriker og mangeårig museumsinspektør Inge Adriansen, Sønderborg. Undervejs styrer Leif Maibom løjerne, uden tvivl med et glimt i øjet, og der leveres musik af duoen Delte Vande.

 – Der er rigtig mange kreative og initiativrige mennesker i de danske landdistrikter, som gør et kæmpe stykke arbejde, og det vil vi gerne hylde. Med prisen sætter vi fokus på de positive historier om landdistrikterne og på, hvordan lokalt initiativ gør en forskel for livet og udviklingen i lokalområderne, siger minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen.

Sidste år, da priserne blev uddelt første gang, foregik den syddanske kåring i Ballum ved Tønder, og de regionale vindere var bestyrelsesformand i Filskov Friplejehjem, Johan Andersen (Årets ildsjæl) og naturvejleder Iver Gram, Vadehavsregionen (Årets iværksætter). Landsvinderne sidste år kom fra henholdsvis Falster og Bornholm, så det vestlige Danmark har noget at revanchere.

Det er gratis at være med, og tilmelding kan ske indtil 26. januar på: https://sonderborgkom.dk/tilmelding-8.php

Man kan se mere om priserne her

 

 

Evt. yderligere info om arrangementet den 31. januar hos

landdistriktskoordinator i Sønderborg Kommune, Connie Skovbjerg, tlf. 28 89 80 21.