Debatoplæg om opstilling af vindmøller i Sønderborg Kommune

Byrådet har vedtaget, at Sønderborg-området skal være CO2-neutral inden 2029.

For at nå dette mål foreslås i alt 13 potentielle vindmølleområder, der udgør en første bruttoliste for den planlægningsproces, som hermed igangsættes. Hensigten er at lokalisere og reservere de bedst egnede områder til opstilling af vindmøller på land, hvor gener for landskab, natur og naboer er mindst.

Læs debatoplægget her.

Med debatoplægget giver Sønderborg Kommune lodsejere, borgere, interesseorganisationer, foreninger, myndigheder og andre interesserede mulighed for at fremsætte deres synspunkter, kommentarer, alternative forslag og idéer, så flest mulige hensyn kan indgå i den videre planlægning.

Debatperioden varer fra onsdag den 30. marts til onsdag den 27. april 2011. I denne periode kan debatindlæg, idéer og forslag sendes til: Sønderborg Kommune, Plan, Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg eller til: planafdeling@sonderborg.dk

Når kommunen har modtaget og vurderet de indkomne bemærkninger udarbejdes en temaplan for vindmøller, der udsendes i en 8 ugers offentlig høring.

1 thought on “Debatoplæg om opstilling af vindmøller i Sønderborg Kommune

 1. Simon Andersen

  Hej sønderborg kommune. Ifølge jeres vindmølle rapport, bliver jeg nabo til vindmølle område 16 (buskmose skov). Vi har i området skrevet et høringssvar som jeg håber i tager alvorligt og ser på det.

  Vi er alle i området meget frustreret over jeres plan. De meget store møller har en stor indflydelse på vores sundhed og husenes værdi.

  Ang. sundhed, så har jeg sat mig lidt ind i den lavfrekvente støj, som de store vindmøller udsender. Den lavfrekvente støj er svært at høre men kan måles på store afstande. Ifølge flere kilder reagerer kroppen på den lavfrekvente støj, med hovedpine og stres.

  Har læst flere steder at vi er berettiget til at få udarbejdet en rapport hvad der omhandler vores sundhed og konsekvensen for vores huse.

  Vi vil meget gerne i dialog med de mennesker der står for det her projekt.
  Skriv venligst tilbage til mig, til vi kan få en god dialog om det her projekt
  Hilsen Simon Andersen
  Nørreskovvej 9 6340 Kruså tlf. 21 26 61 43. Simonogandersen@yahoo.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *