Folketingspolitikere besøger bæredygtige Sønderborg

Folketingssalen under statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbningstale.Mandag den 17. november får Sønderborg besøg af ni politikere fra Folketingets By- og Boligudvalg og Udvalget for Landdistrikter og Øer. Formålet med besøget er, at give de to folketingsudvalg et indtryk af, hvordan Sønderborg Kommune gennem bl.a. ProjectZero-projektet arbejder med bæredygtig byudvikling og hvorledes energirenovering af bygninger og boliger er vigtige elementer i at gøre Sønderborg Kommune til et godt sted at leve, arbejde og drive virksomhed.
 
Besøget indledes på Alsion, hvor borgmester Erik Lauritzen byder velkommen og fortæller om Alsion, der er et knudepunkt for kultur, forskning og Uddannelse i Sønderborg Kommune. Borgmesteren fortæller også om Frank Gehry´s masterplan for Byens Havn. En plan der skal omdanne havnefronten i Sønderborg til et unikt og bæredygtigt område.
 
Borgmester Erik Lauritzen glæder sig til besøget:
 
– Jeg glæder mig til at vise Sønderborg Kommune frem for udvalgsmedlemmerne. Vi er meget stolte af vores energiambitioner og den lokale virkekraft, og stiller gerne erfaringerne til rådighed for andre, siger Erik Lauritzen.
 
Efter velkomsten på Alsion er der planlagt en ambitiøs rundtur i Sønderborg Kommune, der skal demonstrere de energiambitioner og den lokale virkekraft, der præger kommunen. På turen deltager bl.a. Frode Sørensen og Anders Brandt fra byrådet og Peter Rathje fra ProjectZero er turleder.
 
Turen går bl.a. til Danfoss og undervejs gøres der holdt ved EUC Syd. På turen til Danfoss passeres Solcelleanlægget i Vollerup og Linak, der tænker bæredygtighed ind i virksomhedsdriften.
 
Efter besøg og frokost på Danfoss går turen videre til Nordals og derefter til Diamanten i Fynshav, der netop har fået Renoverprisen 2014. Undervejs gøres der ophold i landsbyen Holm, Jollmands Gaard og Dyvig Badehotel, og der bliver fortalt om Nordals-initiativgruppen, Danbos energirenovering af almene boliger, Østerholm Landsbylaug og Skærtoft Mølle.
 
Jørn Rørbæk viser rundt og fortæller om Diamanten og bagefter er der mulighed for at nappe en bid af Sønderjylland, når Marie-Louise Risgaard fra Skærtoft Mølle præsenterer det nye sønderjyske køkken og de lokalt producerede tapas.
 
Besøget i Sønderborg afsluttes med pressemøde kl. 15.30, hvor formanden for folketingets By- og Boligudvalg, Mette Reissmann, fortæller om dagens oplevelser.

oplysninger hos Peter Rathje, ProjectZero, på tlf. 40 40 86 36.

Program