Kom Hinanden Ved

Landsbybusserne

Projektet omkring landsbybusserne er afsluttet, og pr. 3. september 2023 er det ikke længere muligt at booke landsbybusserne. 

Tak til alle samarbejdspartnere og dem, der har støttet projektet ved at booke landsbybusserne. 

 

Læs mere om projektet og de erfaringer, det har skabt, ved at klikke her.

Nye muligheder for transport

i din landsby!

Landsbybusser i Sønderborg kommune er landsbyernes bidrag til at nytænke mulighederne for en grønnere transport og mobilitet i landdistrikterne, der tager udgangspunkt i lokalsamfundene.

 

Projektet er funderet på stærke partnerskaber og baseret på ansvar og tillid. Dermed hjælper lokalsamfundet med at løse en samfundsøkonomiske udfordring med CO2-udslip, trængsel på vejnettet samt spild af tid og penge. De nye løsninger skal supplere de eksisterende transportformer og ruter, så der er mulighed for at gå fra 2 biler pr. husstand til 1 bil, hvis du bor på landet eller i en landsby.

 

Bag projektet står ”Mobilitetsforeningen”, der er en social, almennyttig forening, hvor medlemmerne er de 36 landsbylaug i kommunen. Foreningen står som projektejer af ”Kom-hinanden-ved”, der skaber mulighed for landsbybus-, delebilstjenester, samkørsel eller anden form for mobilitetsydelse og løsninger.

 

Projektet er støttet økonomisk med midler fra ”Landdistriktspuljen” under Bolig- og Planstyrelsen, LAG-Sønderborg Aabenraa samt medarbejdertimer fra Sekretariat for landdistrikter. Der arbejdes sideløbende på at etablere en delebank for alle landsbylaug i kommunen.

KHV_nabogo_haand

Sådan booker du en landsbybus

Hent appen nabogo, find en bus nær dig på kortet og anmod om at booke den. Når din anmodning er accepteret, kan du hente bussen vha. din mobiltelefon og en nøgleboks – det samme gælder, når du afleverer bussen igen.

Har du spørgsmål til os?

Send os en besked - Vi bestræber os på at svare indenfor 48 timer.

KHV_Logoer