Lad os hejse flaget søndag den 13. juni 2021

100-året for Genforeningen var sidste år, men Coronaen betød, at vi ikke som planlagt fik mulighed for at fejre det med flag og fester. Så vi har noget til gode! Og det indhenter vi søndag den 13. juni, hvor Dronning Margrethe besøger Dybbøl Banke og Sønderborg til en forsinket Genforenings-markering. Lad os mødes i haverne og på gaden – måske til en kop kaffe og et stykke hjemmebagt Genforeningskage.

Programmet for 100-året sidste år indeholdt bl.a. en folkefest på Dybbøl Banke 11. juli, som skulle bringe minder tilbage fra samme dato i 1920, hvor Kong Christian X sluttede sin tur igennem Sønderjylland netop her. Sådan blev det ikke, og her i 101-året gennemføres et program, som stadig er præget af begrænsninger på grund af Corona.

Men lad os feste alligevel. For har vi ikke alt for længe været afskåret fra at feste?
Efterhånden er mange vaccineret, og mange lader sig teste jævnligt. Så mon ikke der kan holdes en lille havefest ved flagstangen, hvor Dannebrog er hejst i anledning af Genforeningen?

Bag en kage – og vind!
Sønderborg Kommune, som er medarrangør af ceremonien på Dybbøl Banke og showet på Alsion 13. juni, opfordrer til, at vi i hele kommunen hejser flaget og holder små, lokale havefester.

På kommunens facebookside kan I fra den 4. juni få inspiration til at bage en Genforeningskage, komponeret af Emma Larsen fra Avnbøl, som deltog i juniorbagedysten på TV.

Der udloddes tre gavekort på hhv. 2000 kr., 1000 kr. og 500 kr. til de flottest pyntede kager. Så husk at tage et billede af jeres kage, inden I spiser den, og upload billedet på www.sonderborg.dk/genforeningskage

Læg også gerne billeder fra din kagebagning og din havefest på kommunens facebookside.

Følg begivenhederne på TV
100-året for Genforeningen markeres med en ceremoni i Kongeskansen ved 13-tiden den 13. juni. Ceremonien er pga. restriktioner forbeholdt en lille kreds med H.M. Dronning Margrethe, Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier og statsminister Mette Frederiksen i spidsen.
Derefter er der besøg på Det Tyske Museum i Sønderborg og en Genforeningsfest i Koncertsalen Alsion. Også arrangementet i Alsion er forbeholdt meget få. Men hele dagen kan begivenhederne følges i Mølleparken, hvortil der livestreames fra både Dybbøl Banke og Alsion.

Alle kan imidlertid følge dagens program på TV, idet Sønderborg Kommune har arrangeret livestreaming, som kan følges på www.sonderborg.dk/2020-fest.
Også DR og TV2 sender massivt fra dagens begivenheder, ligesom DR2 sender et sammendrag tirsdag den 15. juni kl. 20.

Rigtig god Genforeningsfest.

PS: på billedet har Emma Larsen fra Avnbøl bagt en ”genforeningskage” til inspiration for deltagere i kagekonkurrencen.