Send gode lokaliteter på landet

Vi har mange dejlige lokaliteter, som vi, der bor her, kender. Der er steder som kun kendes af få, men som kan glæde mange andre. Oplevelsen på en lokalitet kan gøres mere værdifuldt med information, forslag til aktiviteter og måske moderne udstyr som moderne telefoner, GPS mm.

 Med penge fra NTS-centeret og LAG er der skabt mulighed for en registrering af lokaliteterne på internettet, så alle kan finde de dejlige lokaliteter ude på landet.

Målet for registreringen er, at både borgere og elever i områdets skoler og mange andre kan få udbytte af registreringen.


For at få kortlagt mange fine lokaliteter er det nødvendigt at mange hjælper til med at udpege  lokaliteterne og beskrive dem, samt at foreslå undervisningsforløb og andre aktiviteter på lokaliteten. I fremtiden skal lærere og borgere selv skal registrere lokaliteter og aktiviteter, men i opstarten vil jeg hjælpe med at taste ind på internettet.


På internettet skal lokaliteterne være synlige flere steder, dels på www.ntsnet.dk for skolerne og dels på de lokale hjemmesider for landsbylaugene.


En registrering af en lokalitet kan være mere eller mindre omfattende.

Det bedste er, at den består af både en beskrivelse med billeder og en aktivitet/undervisningsforløb.


Vi vil også meget gerne have en kontaktperson til hvert sted. Opgaverne for denne kan variere. De kan være at informere yderligere om lokaliteten før et besøg eller til at tage med ud og vise frem og fortælle på stedet Kontaktpersonen kan også holde lokaliteten som et indbydende sted. Vi laver kursus for kontaktpersoner.


Vi vil også gerne registrere virksomheder som vil vise frem. Igen her er beskrivelse, aktiviteter og kontaktperson vigtige oplysninger.


Send lokaliteter til mig:

1. Nøjagtig adresse, GPS-koordinator eller et kryds på et kort.

2. Beskrivelse af lokaliteten gerne i tekst og billeder.

3. Aktiviteter eller undervisningsforløb.

4. Kontaktperson med adresse, tlf., e-mail, mm og gerne forslag til opgaver for kontaktpersonen.


Send hellere en kort besked nu, og vi kan så følge op senere, end at vente og andre opgaver kommer foran.


Venlig hilsen

Anders Brandt

Søndergade 13,

6440 Augustenborg

tel 61333483

anders@hundslev.dkNTS-centeret er Danmarks satsning på at hæve standarten på Natur, Teknik og Sundhed. Landskontoret er på Alsion med afdelinger rundt i landet.

LAG er lokale aktionsgrupper der fordeler penge fra EU til landdistrikterne.