Testenelbil-projektet går i luften i Sønderborg

På lørdag – den 30. april – går starten på projekt Testenelbil.dk i Sønderborg-området. Det sker, når de første ti udvalgte testpiloter får overdraget de elbiler, som de skal prøvekøre de næste tre måneder som led i Europas største elbil-demonstrationsprojekt.

Testpiloterne får udleveret deres elbiler ved et arrangement på SE, Elholm 1 i Sønderborg, kl. 10-12.

10:00 – 10:05 Velkomst v/ Per Munk Jensen, Direktør Innovation og Udvikling, SE
10:05 – 10:15 Tale v/ borgmester Aase Nyegaard
10:15 – 10:25 Tale v/ direktør Peter Rathje, Project Zero
10:25 – 10:55 Testenelbil – diverse information og det at køre elbil v/ Tina Houlberg, ChoosEV
11:10 – 12:00 Overdragelse af elbiler

Alle ansøgere til at blive testpilot, som ikke blev udvalgt i første runde, er fortsat med i puljen, når testpiloterne til næste runde skal findes.

En af dem, der er med i første runde, Ron Bader, Vollerup, siger:
– Jeg har i mange år tænkt over, hvordan vi kan bruge energirigtige løsninger i forskellige sammenhænge, for at få en “bedre fremtid”. Jeg har derfor bl.a. opfundet en ny byggeteknik, og vi bor i et af mine huse, som bruger markant mindre energi. Min interesse for bæredygtigt byggeri har gjort mig nysgerrig på miljørigtige løsninger, og det er derfor oplagt for mig at være testpilot og opleve, hvordan det virker i praksis, og bidrage til evt. forbedringer. Vi glæder os begge til at teste en elbil af for at finde ud af, hvordan den kan blive et reelt og praktisk transportmiddel.

Prøv en elbil den 29. april
Er man blandt de 661 ansøgere, der ikke blev udvalgt til første runde, så får man alligevel muligheden for at prøvekøre en elbil, når ChoosEV, Sønderborg Kommune, SE og Project Zero stiller op på Rådhustorvet til Light By Night fredag den 29. april: Kom og få en kop kaffe og en snak om klimatiltag og grøn strøm, mød en ishockeyspiller, og sæt dig bag rattet i en spritny elbil. Du finder os på Rådhustorvet fra kl. 15 til 19.

Stærk lokal opbakning
Projekt Testenelbil.dk i Sønderborg støttes af energiselskabet SE, som er medejer af ChoosEV og har valgt at støtte udrulningen af “testenelbil.dk”-projektet i en række syd-og sønderjyske kommuner. Også en række lokale virksomheder og aktører har valgt at støtte projektet, nemlig Kreditbanken, Project Zero, Landdistriktsudvalget i Sønderborg samt Bitten og Mads Clausens Fond.

– Vi synes, ProjectZero og Sønderborgs målsætning om at blive CO2-neutral i 2029 er gode projekter, som vi gerne støtter. Vi er nødt til at tænke på klimaet for vores egen, vore kunders og vores allesammens børn og børnebørns skyld. Der er rigtig mange, der i dette projekt får mulighed for at teste en elbil, og den store synlighed, der er omkring det – det ville vi gerne være med i, siger marketingchef i Kreditbanken, Roland Kjer.

Kort om projektet
Målet med TestEnElbil.dk er at knække elbilens kode. For at gøre det skal elbilen ud til forbrugeren og testes. Derfor sender ChoosEV 300 elbiler ud på vejene. Hele Danmark skal være med, og Sønderborg er én blandt 30 grønne kommuner, der kan glæde sig over at have ti elbiler til sin rådighed, som borgerne kvit og frit kan låne i tre måneder af gangen.

Vi glæder os til at rulle ud i Sønderborg Kommune!

For yderligere oplysninger, kontakt:
Lene Sternsdorf, klimasekretariatet i Sønderborg Kommune, tlf. 8872 6636
Tina Houlberg, projektkoordinator ChoosEV, tlf. 5219 0843