Tag godt imod de studerende, som tomler rundt i weekenden den 18. – 19. september. Hjælp dem videre: “Giv et lift”.
Studerende fra Student Foundation deltager i et Hitch-Hike Rally rundt i kommunen (landdistrikterne) for at opdage autentiske og eksotiske steder og naturligvis møde lokale mennesker. Dét sker på en bæredygtig og eventyrlig måde, når de blot må benytter tommeltotten.
Arrangementet foregår i samarbejde med Mobilitetsforeningen – der i forvejen har ansvaret for pilotprojektet med landsbybusser i landsbyerne og “kør-mæ-bænke” – og Blaffernationen.
Rallyet er en rejse på en dags tid, hvor de studerende deltager i et eventyr. Her bruger de deres tommelfinger som værktøj til at møde mennesker og steder i deres nye og lokale region. Det vigtigste, de skal have med i den lille rygsæk på turen, er tillid, nysgerrighed og mod.
Som bilist kan du hjælpe ved at tilbyde lifts. Du belønnes med interessante samtaler med unge, venlige og inspirerende mennesker, der blot ønsker at lære deres nye område at kende.
Program:
Friday the 17th:
18.00: Welcome and intro from different organizations behind the Mobility Projects around Sønderborg
18.15: Dialogue based and open lecture from Carsten Theede, Blaffernationen about sustainable transport, climate-friendly tourism and Hitchhiking and presentation of the Hitchhiking Rally
19.15: Workshop about the Hitchhiking Rally: Sharing session on how to travel by thumb, division into teams + allround preparation for the Rally
20.30: Goodbye and thank you
Saturday the 18th:
9.00: Common departure for all teams from specific location i Sønderborg
Sunday the 19th:
10.00: Return to Alsion: Every team get their points from their trip counted + relaxing + informal story and experience sharing
12.00: Prize ceremony and celebration
13.00: Thank you for joining
Student Foundation Sønderborg:
“Vores hovedmål er at forbedre studiemiljø, tilskynde til socialisering og hjælpe eleverne med at opdage alle studiets vidundere“, fortæller Dragos Andrei.
Blaffernationen:
“Vi udbreder og understøtter blafferi og blafferkulturen i Danmark og er et handlingsfællesskab for tillidsfuld, modig og bæredygtig adfærd.
Blaffernationen vil styrke sammenhængskraften, fællesskabet og tilliden til hinanden i Danmark ved at få flere til at blaffe og flere bilister til at samle blaffere op“, fortæller Carsten Treede. “Vi laver alt muligt der er relateret til blafferi, samtaler og grøn omstilling.”
Mobilitetsforeningen:
“Samarbejdet her er endnu et forsøg på sætte fokus på mere samkørsel, hvor vi tager alternative, men velkendte midler i brug“, fortæller Niels Peter Nielsen.
“Vi lancerede landsbybusserne den 15. august, og den 17. september sætter vi rammerne for en Hitch-hike Rally for at samle erfaringer til næste års store event i juli: “Over grænsen på tomlen”.
“Initiativet er en del af ”Kom hinanden ve´”, som er landsbyernes bidrag til at nytænke mulighederne for en grønnere transport og mobilitet i landdistrikterne, der tager udgangspunkt i lokalsamfundene, er funderet på stærke partnerskaber og som er baseret på ansvar og tillid“.
Dette initiativ hjælper os alle til at få øjnene op, hvordan vi selv kan bidrage til at løse en samfundsøkonomisk udfordring med CO2-udslip, trængsel på vejnettet samt spild af tid og penge.
Støttemidler:
Projektet er støttet med midler fra projektet “Kom-hinanden-ved” (Landdistriktspuljen under Bo- og Planstyrelsen, Puljen til borgerinitiativer i Sønderborg samt LAG Sønderborg Aabenraa) og indgår som erfaringsgrundlag for produktudvikling af et grænseoverskridende arrangement i projektet “TOUR-BO” (Interreg5A-projekt).