Velkommen til generalforsamling i Landsbyforum og Mobilitets-foreningen, kåring af “ÅRETS LANDSBY” på baggrund af landsbylaugenes indsendte formandsberetninger samt Landsbytopmøde med nyt fra de politiske udvalg og gruppedialog om det højst aktuelle emne: Energiforsyning – hvilke muligheder ser du/I for værdiskabelse i lokalsamfundene?
Dommerkomiteen kom på en vanskelig opgave, da der var usædvanlig mange gode kandidater i år.
Men valget faldt på Oksbøl Sogneforening. billeder
Hvilke muligheder ser du/I for VE-anlæg kan skabe værdi i lokalsamfundene?
“Hvad er status på “Sønderborg-modellen””, spørgte Jeppe Søe, da landsbylaugenes bestyrelsesmedlemmer, politikere, embedsmænd og Landsbyforum inviterede til “Højlunds-forsamlingshus”. Peter Plant, Torup (Årets landsby 2019) og Hanne Tanvig (Københavns Universitet) gav indspark til debatten.
Pga. Corona-situationen er årets Landsbytopmøde og Årsmødet i Landsbyforum blevet delt i to selvstændige arrangementer.
Kom og vær med til at udvikle dialogen i “Sønderborg-modellen” under overskriften: “Vi taler ikke om hinanden, med med hinanden” .
Årets spørgsmål lyder: “Hvad kan vi hver især bidrage med for at skabe en positiv udvikling gennem konstruktivt samarbejde mod fælles mål?”
Kom og vær med til at fokusere på dét, vi skaber sammen i dag og i morgen. Hvad kan vi hver især bidrage med for at skabe en positiv udvikling gennem konstruktivt samarbejde og dialog i kommunen?
Kom og vær med til at fokusere på dét, vi kan skabe sammen. Inviterede er de politiske udvalg, forvaltningen samt Landdistriktsudvalget og alle landsbylaug.
Kom og vær med til at mindske afstanden mellem ord og handlinger. Invitation til møde om inddragelse af landdistrikterne.
Kom og vær med til at sætte fokus på de lokale udviklingsplaner.
I 2013 afholdtes flere borgermøder for alle Landsbylaug, der resulterede i konkrete input til Kommuneplanen 2013 – 2025. Nu tager vi sammen næste skridt hen mod visionen om, at landsbyerne er levende og eftertragtede bomiljøer med en lokalforankring i Sønderborg Kommune. Livskavliteten skal være høj og sammen-holdet stærkt.
Midlet er bl.a. udvikling af “Lokale udviklingsplaner i 2. generation” – LUPér. De eksisterende ajourføres og enkelte lokalsamfund udvikler nye. Ønsket er, at LUPén bliver dét, borgerne i lokalsamfundet kan mødes om, da den forbinder kommuneplanerne og -politikkerne med borgernes behov, ønsker og potentialer.
Kom og vær med til at sætte fremtidens dagsorden. Siden syv kommuner blev lagt sammen, er der sket meget på landet. Der er nu 26 landsbylaug med i Landsbyforum og flere er på vej. Vi drøfter udfordringer og udviklingsmuligheder for landdistrikterne – hvad kan vi hver især bidrage med?