Landsbylaugenes pallehaver

Læs mere her.

DSC04485Fredag, den 15/4 2016 blev der fyldt jord i Landsbylaugenes nye pallehaver! Elever fra Sønderborg Produktions Højskole har i de sidste uge forvandlet 40 palletanke til pallehaver. Et praktisk arbejde på samlebåndsform med en opgave som giver mening.

Billedet er taget af Herdis Thomsen.

Pallehaverne er Sønderborg kommunes Landsbylaugs ide! Ideen opstod i forbindelse med forberedelserne til Spejdernes Lejr 2017, hvor landsbyerne gerne vil give en gave – en spiselig have, som kan sætte krydderi på de 40.000 spejderes mad i den uge, de er på besøg på Kær Vestermark. 13 landsbylaug har sagt ja til at passe en pallehave allerede fra i år, og de vil få haverne tilbage efter lejren, så byen, børnehaven, skolen eller plejehjemmets brugere kan få glæde af den i mange år bagefter

En pallehave er en 1 m2 stor kapillærkasse med 500 l vand og 400 l jordblanding. Haven vander således sig selv, så længe der er vand i tanken.

Pallehaven kan bruges til grøntsager, krydderurter eller blomster, lige som man vil.

Fra den 10. – 13. maj er pallahaverne kørt ud til landsbyerne, hvor de nu skal plantes til med krydderurter og blomster. Læs mere her. 

Mangler du en vejledning til udnyttelse af pallehaverne og hvordan, de er lavet? Læs mere her..