Skovby – årets landsby 2015 i Sønderborg Kommune

IMG_4881Skovby har fundet opskriften på, hvordan man bevarer og fremmer et godt landsbymiljø. Med renovering af gadekæret, ”Skovby by night”, loppemarked, fejring af julebryg og velkomstfolder bliver der lagt mærke til landsbyen på den gode måde.

Skovby som årets landsby 2015 – læse mere her.

Borgermøde 2015 på Kær:
Udnævnelsen af Skovby til årets landsby 2015 var kulmination på en aften med indlæg, diskussion og højlydt snakken. Arrangørerne var Landsbyforum.  Ca. 21 landsbylaug med bestyrelsesmedlemmer, de fleste udvalgsformænd, folk fra administrationen og nogle fra pressen havde fundet vej til Skyttehuset på Kær, hvor der blev budt på hjemmelavet suppe som opstart på det årlige borgermøde. Læs mere her 

Årets landsby:
Dommerkomiteen i Landsbyforum var derfor ikke i tvivl, og der blev da også kvitteret for valget med taktfaste klapsalver. Årets Landsby 2015 blev kåret som afslutning på Landsbyforums borgermøde mandag aften i Skyttehuset på Kær.

– I indstillingen til dommerkomiteen skal man beskrive, hvad der bliver gjort for at fremme livskvaliteten i landsbyen, hvilke nyskabende aktiviteter, man har, og hvad man generelt gør for at bevare og fremme et godt landsbymiljø. Vi har valgt en landsby, der har mestret at gøre noget ekstra ud af det, de er gode til, og at udnytte de ressourcer positivt, der findes. Det har trukket mange gæster til, sat smil på læben hos de lokale og trukket kunder til Brugsen og kroen. Landsbyens aktiviteter er flot inspiration til andre landsbyer, lød det fra Peter Christensen, Landsbyforum, inden han afslørede navnet på Årets Landsby.
Peter Christensen kommer fra sidste års vinder af titlen, Stolbro/Stolbroløkke.

Derefter nævnet han netop ”by night”, loppemarked, renovering af gadekæret, julebryg-fejringen og velkomstfolderen – og Skovbys slogan: ”Hold da helt ferie”. Og så var der ellers jubel, især blandt de forårsgrønne repræsentanter fra landsbylauget i Skovby.

Skovby har derfor nu overtaget vandreskulpturen fra Stolbro/Stolbroløkke, en plade til evig eje og 5000 kr. til at fejre titlen med.

Evt. yderligere info hos landdistriktskoordinator Connie Skovbjerg, tlf. 28 89 80 21.

Stort tillykke herfra!