Sønderborg Iværksætter Award – en super idé….

 For at stimulere til yderligere vækst i Sønderborg gennem iværksætteri lanceres nu en Sønderborg Iværksætter Award, hvor alle kommunens borgere samt studerende i byen opfordres til at komme med en god forretningsidé. Konkurrencen er for alle, og derfor skal idémageren blot beskrive sin idé på maks. en side samt udfylde ansøgningsskema på www.sonderborgaward.dk .  Deadline 23.01.12 for deltagelse.

 

Et tæt samarbejde mellem Industrien, Uddannelsesinstitutionerne og Sønderborg Kommune fører nu til at borgerne i Sønderborg Kommune kan deltage i en iværksætter award, kaldt ”Sønderborg Iværksætter Award”, der udlodder 50.000 kr. til den bedste forretningsidé. Hovedsponsorerne er Linak A/S, Broagersparekasse og Judica Advokaterne. For at give den bedst mulige start, vinder de tre bedste idéer desuden en mentor der kan hjælpe den gode idé på vej. Den virksomhed, der har haft den største vækst, vinder i kategorien ”bedste gazelle”, og en præmie på 25.000 kr. Det er visionen med Awarden at vinderne af den ”bedste idé” forhåbentlig også på den lange bane vinder ”bedste gazelle” awarden. Sponsorerne hertil er KPMG og Danske Bank.


Den 23.02.2012 bliver vinderne af begge kategorier præsenteret ved en stor iværksætter arrangement på BusinessCollegeSYD,  hvor en nøje udvalgt jury samt publikum kårer vinderne.


Der er stor opbakning i lokalsamfundet til konkurrencen, hvilket afspejles i det brede nomineringsudvalg, hvor repræsentanter fra mange virksomheder og uddannelser deltager. Se mere under http://www.sonderborgaward.dk/index.php/komiteen.


Ildsjælene i projektet er Per Lachenmeier, Næstformand i Industrigruppen Sønderborg, Direktør Michael Willemar, Sønderborg Erhverv- og turistcenter, Direktør Palle Mørkøre, Businesscollege SYD, og initiativtager og ekstern lektor ved SDU, Dennis Marzec.


Sønderborg Iværksætter Award går i luften d. 28/11 med diverse medier. Bl.a. har Borgmester Aase Nyegaard indspillet en glimrende kortfilm, der gerne skulle stimulere borgerne til at deltage. Se på http://www.youtube.com/watch?v=j2-wekQ1ZWo.